Notice: Use of undefined constant E_NONE - assumed 'E_NONE' in C:\vhosts\reklam-fabrikasi.com\http\index.php on line 12 Facebook Hesap Güncellemesi Başlıklı Yemleme E-postası - Reklam Fabrikası Internet Günlüğü
Ana Sayfa | Haberler | İletişim

Facebook Hesap Güncellemesi Başlıklı Yemleme E-postası

Gönderilme Tarihi:22/12/2010

Posta kutunuzda , Facebook kullanıcılarının daha keyifli daha güvenli vakit geçirmeleri için , Facebook sitesinin oturum açma ve güvenlik ile ilgili bazı değişiklikler yaptığına dair bir eposta görürseniz dikkatli olun. Muhtemelen bir  yemleme (phishing) postasıyla karşı karşıyasınız.

 

Epostanın en önemli özelliği, Facebook.com tarafından gönderilen epostalarla birebir aynı formatta olması. Gerçekten uğraşılmış :)

 

Epostanın ana teması  ise şu şekilde,

Facebook.com'un yeni bir oturum açma sistemi geliştirdiği ve ilerleyen zaman da hesabınız ile ilgili sıkıntı yaşamamak için hesap bilgilerinizi güncellemeniz gerektiği belirtilmekte. Bu işlemi yapabilmeniz için, hemen sağ tarafta Facebook giriş linki bulunmakta. Eğer bu linki takip ederseniz Facebook ile aynı şekilde tasarlanmış bir kullanıcı giriş ekranına geliyorsunuz. Kullanıcı adı / parola bilgilerinizi yazdığınız an "Size teşekkür ediliyor" ve gerçekten Facebook.com'a yönlendiriliyorsunuz.

 

Gittiğiniz adrese dikkat etmediyseniz, sizin girmiş olduğunuz kullanıcı adı/parola bilgileri sayfayı düzenleyen kişi ya da kişilere çoktan ulaşmış oluyor.

 

Aman dikkatli olun.

 

Facebook Yemleme Epostası


Reklam Fabrikası Internet Günlüğü



Eklenti seçiliyor...


Porfolyo Yükleniyor....

Website Security Test